1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Tips mudah pasang pagar elektrik

Untuk memudahkan kerja-kerja pemasangan pagar elektrik, ini antara tips berguna bagi pekebun getah dan sawit. Sekiranya ada jentera atau ketika kerja-kerja meneres/mencuci kebun dijalankan, sila suruh diorang bersihkan terus kawasan tepi tanah yang ingin dipagar.

Read more...

Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

 Ini antara soalan lazim yang ditanya kepada kami. Rata-rata penternak sekarang berfikiran lebih terbuka, iaitu mula menerima kaedah ternakan keli dalam tangki fiber ini. Ini sekaligus menyediakan satu peluang baru kepada penternak berskala kecil di mana hasil ternakan dihidang di meja makan keluarga atau tambah duit kocek keluarga.


Read more...

Contoh penghantaran pagar elektrik kepada pelanggan kami

Ini antara contoh penghantaran sistem pagar elektrik kepada pelanggan Pergau Hatchery yang disempurnakan oleh pihak kami sendiri.

Read more...
 • Tips mudah pasang pagar elektrik

  Tips mudah pasang pagar elektrik

 • Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

  Tangki air rumah, berapa ekor muat an

 • Contoh penghantaran pagar elektrik kepada pelanggan kami

  Contoh penghantaran pagar elektrik ke

Previous
Next
 • Banner

Pemasangan lampu solar pertanian bagi sangkar ikan talapia

Artikel Terkini - solar pertanian

Written by PVH Tuesday, 23 April 2013

Awal April lalu, kami sempat menghantar dan memasang sistem lampu solar bagi pengusaha ternakan ikan sangkar di Tasik Raban Perak. Lampu solar khas ini bagi mengantikan penggunaan inventer yang mana terbukti kurang efesien. Oleh kerana teknologi solar tidak meluas lagi digunakan dalam sektor pertanian di negara kita, agak sukar untuk tentukan keperluan terknologi yang terbaik pada kos yang ekonomi.Mohon bagi alamat emel yang betul untuk pertanyaan sistem pagar elektrik

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Friday, 19 April 2013

Kami di pergauhatchery.com menghadapi kesukaran akibat kesilapan kecil dari pengunjung web ini yang tidak melampirkan alamat emel yang betul semasa pertanyaan dibuat di kotak contact @ hubungi.

Ini dikelirukan lagi pentanyaan yang tidak jelas. Untuk makluman pengunjung web ini, untuk memudah pembeli di sini kami sudah lampirkan panduan ringkas berkenaan pertanyaan sistem pagar elektrik iaitu:

Antara pembeli pagar elektrik pertanian di Pergau Hatchery

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Sunday, 24 March 2013

 Dalam masa setahun dua ini, aktiviti kami di Pergau Hatchery lebih tertumpu kepada offline. Ini antara sebahagian pembeli yang datang terus ke premis kami bagi mendapat sistem pagar elektrik pertanian. Tujuan utama, mereka satu saja - mendapat sepenuhnya nilai pembelian atau dalam bahasa mudahnya pakai dengan cara yang betul.Kerja teres tanah getah di Jeli dah mula

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Monday, 21 January 2013

Dengan musim kemarau yang tiba lebih awal tahun ini, mengizinkan pihak kami memulakan kerja teres tanah lebih awal. Semalam pihak PVH menghantar mesin bagi kerja teres di sekitar sempadan daerah Jeli -Tanah Merah. Rata-rata pelanggan kami, terdiri daripada orang peseorangan yang mengusahakan tanaman getah berskala 6 - 12 ekar per individu.

Dalam pada itu terdapat juga pengusaha kelapa sawit yang turut sama menyewa mesin dari pihak kami, bagi kerja teres, gali parit dan bina pada skala ladang. Pembukaan ladang baru di sekitar Kelantan agak rancak ini banyak dibantu dengan harga tanaman getah dan kelapa sawit tinggi di pasaran.

Selamat tahun baru 2013

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Sunday, 20 January 2013

Rasanya belum terlewat untuk pihak kami ucapkan selamat tahun baru 2013 di sini. Ini antara rentetan PVH sepanjang 2012

Pagar elektrik

Sepanjang 2012 lepas kami ucapkan terima kasih kepada pelanggan kami baik yang membeli secara offline maupun online. 2012 yang lepas pihak PVH berjaya menyiapkan beberapa projek pemasangan sistem pagar elektrik di sekitar Kelantan dan Perak dari projek berskala kecil sehingga ke peringkat ladang.


Pagar elektrik gajah untuk kebun getah

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Saturday, 09 June 2012

Selain babi hutan, kumpulan gajah merupakan ancaman terbesar bagi tanaman getah dan kelapa sawit. Masalah ini biasanya dihadapi oleh pekebun di sebelah hulu atau berhampiran dengan hutan besar iaitu bersempadan hutan simpan, banjaran Titiwangsa.

Berhajat nak pasang pagar elektrik bagi kebun anda di kampung

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Sunday, 08 April 2012

Kebun kat Kelantan tapi tuan punya kebun berkerja di K.L, Selangor atau Pahang. Namun berhajat untuk pasang pagar elektrik bagi kebun masing-masing. Pihak kami ada penyelesaiannya.


Page 2 of 8

Laman

 • Banner

Hakcipta Artikel

Segala artikel dan gambar yang diambil dari laman ini perlu dikreditkan atas nama pergauhatchery.com bagi mengelak kekeliruan di masa hadapan

Kalendar PVH

Stok benih keli 2013

Operasi hatcheri kami bercuti buat sementara waktu sehingga diberitahu kelak

#tiada stok sekarang

kemaskini 7/2/2013


Simple Tweet Module

We have 365 guests online
 • Banner