1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Tips mudah pasang pagar elektrik

Untuk memudahkan kerja-kerja pemasangan pagar elektrik, ini antara tips berguna bagi pekebun getah dan sawit. Sekiranya ada jentera atau ketika kerja-kerja meneres/mencuci kebun dijalankan, sila suruh diorang bersihkan terus kawasan tepi tanah yang ingin dipagar.

Read more...

Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

 Ini antara soalan lazim yang ditanya kepada kami. Rata-rata penternak sekarang berfikiran lebih terbuka, iaitu mula menerima kaedah ternakan keli dalam tangki fiber ini. Ini sekaligus menyediakan satu peluang baru kepada penternak berskala kecil di mana hasil ternakan dihidang di meja makan keluarga atau tambah duit kocek keluarga.


Read more...

Contoh penghantaran pagar elektrik kepada pelanggan kami

Ini antara contoh penghantaran sistem pagar elektrik kepada pelanggan Pergau Hatchery yang disempurnakan oleh pihak kami sendiri.

Read more...
 • Tips mudah pasang pagar elektrik

  Tips mudah pasang pagar elektrik

 • Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

  Tangki air rumah, berapa ekor muat an

 • Contoh penghantaran pagar elektrik kepada pelanggan kami

  Contoh penghantaran pagar elektrik ke

Previous
Next
 • Banner

Beli online : penghantaran pagar elektrik ke Kuantan

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Saturday, 24 March 2012

Ini sebahagian penghantaran yang dibuat pihak Pergau Hatchery ke Kuantan bagi pembeli yang membeli peralatan pagar elektrik secara dalam online. En Ab Rahman antara sebahagian pembeli yang selesa menggunakan kaedah pembelian secara online. Kaedah ini ternyata lebih menjimatkan duit dan masa pembeli.

Mungkin pembeli di luar sana masih ragu-ragu dengan kaedah ini, anda boleh membaca lebih terperinci langkah pembelian secara online di bawah untuk lebih jelas lagi. 


Pagar elektrik gajah kini di Perak: penghantaran pagar elektrik ke Lengong Perak

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Sunday, 18 March 2012

Dalam membekalkan satu sistem pagar elektrik pertanian yang berkesan buat pelanggan kami, pihak Pergau Hatchery sendiri perlu turun padang berikan khidmat nasihat secara langsung kepada pekebun dan peternak.

Pagar elektrik bagi ternakan ayam

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Thursday, 08 March 2012

Sistem pagar elektrik turut sama digunakan di reban ternakan ayam bagi menghalang musuh seperti biawak, musang, ular sawa dan babi daripada memakan ayam. Ini contoh salah satu pelanggan Pergau Hatchery, yang gunakan pagar elektrik bagi halang biawak dan musang daripada memakan anak ayamnya.


Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

Artikel aqua - Ternakan Keli

Written by PVH Friday, 02 March 2012

 Ini antara soalan lazim yang ditanya kepada kami. Rata-rata penternak sekarang berfikiran lebih terbuka, iaitu mula menerima kaedah ternakan keli dalam tangki fiber ini. Ini sekaligus menyediakan satu peluang baru kepada penternak berskala kecil di mana hasil ternakan dihidang di meja makan keluarga atau tambah duit kocek keluarga.

Penghantaran 2 panel solar pagar elektrik ke Terengganu

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Wednesday, 29 February 2012

Awal minggu ini, pihak Pergau Hatchery sempat buat penghantaran 2 panel solar sistem pagar elektrik ke Terengganu bagi pekebun di sana yang membeli secara online.

Kebanyakkan pekebun sekarang memilih untuk memasang panel solar bagi sistem pagar elektrik mereka disebabkan:

 1. jaminan kuasa bateri bagi sistem pagar elektrik - ini bagi elak musuh seperti babi masuk ketika bateri tiada cas
 2. kurangkan beban ulang alik mengangkat bateri dari kebun ke rumah/kedai untuk dicasgambar: kes serangan gajah di kebun getah, kenapa perlunya pagar elektrik

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Wednesday, 22 February 2012

Serangan gajah hutan terhadap kebun getah atau kelapa sawit di kawasan hulu Kelantan bukanlah satu perkara yang asing. Sebagai pembekal sistem pagar elektrik pertanian, kami di Pergau Hatchery acap kali berdepan dengan kes ini baik secara langsung atau tidak langsung. Cuma sebelum ini pihak kami, kurang dedahkan perkara ini di web.

Serangan gajah, mendatangkan kes kemusnahan lebih besar berbanding dengan binatang lain seperti babi, badak atau monyet. Ini kerana serangannya dalam bentuk berkumpulan. Iaitu sekurangnya 3 ekor (sepasang + anak gajah) sehinggalah kumpulan lebih besar iaitu 20 ke 40 ekor.

Ini antara beberapa kes terbaru sempat kami rakamkan.....

Tips ketika membeli bateri bagi pagar elektrik

Artikel Terkini - pagar elektrik

Written by PVH Monday, 20 February 2012

Sebahagian besar pengguna pagar elektrik gunakan bateri sebagai sumber kuasa. Ini disebabkan kebanyakkan lokasi kebun seperti getah, kelapa sawit atau pisang yang terletak jauh dari penempatan atau di pendalaman. Di Malaysia, pekebun biasanya mendapatkan bateri dari jenis sel basah, yang sama diguna pada kereta atau lori. Jadi, rata-rata menbeli bateri ini di kedai separt kereta/lori.

Di sini Pergau Hatchery, ingin berkongsi satu tips penting ketika membeli bateri di kedai alat ganti kenderaan atau kedai bateri..


Page 3 of 8

Laman

 • Banner

Hakcipta Artikel

Segala artikel dan gambar yang diambil dari laman ini perlu dikreditkan atas nama pergauhatchery.com bagi mengelak kekeliruan di masa hadapan

Kalendar PVH

Stok benih keli 2013

Operasi hatcheri kami bercuti buat sementara waktu sehingga diberitahu kelak

#tiada stok sekarang

kemaskini 7/2/2013


Simple Tweet Module

We have 359 guests online
 • Banner