1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Tips mudah pasang pagar elektrik

Untuk memudahkan kerja-kerja pemasangan pagar elektrik, ini antara tips berguna bagi pekebun getah dan sawit. Sekiranya ada jentera atau ketika kerja-kerja meneres/mencuci kebun dijalankan, sila suruh diorang bersihkan terus kawasan tepi tanah yang ingin dipagar.

Read more...

Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

 Ini antara soalan lazim yang ditanya kepada kami. Rata-rata penternak sekarang berfikiran lebih terbuka, iaitu mula menerima kaedah ternakan keli dalam tangki fiber ini. Ini sekaligus menyediakan satu peluang baru kepada penternak berskala kecil di mana hasil ternakan dihidang di meja makan keluarga atau tambah duit kocek keluarga.


Read more...

Contoh penghantaran pagar elektrik kepada pelanggan kami

Ini antara contoh penghantaran sistem pagar elektrik kepada pelanggan Pergau Hatchery yang disempurnakan oleh pihak kami sendiri.

Read more...
 • Tips mudah pasang pagar elektrik

  Tips mudah pasang pagar elektrik

 • Tangki air rumah, berapa ekor muat anak keli ?

  Tangki air rumah, berapa ekor muat an

 • Contoh penghantaran pagar elektrik kepada pelanggan kami

  Contoh penghantaran pagar elektrik ke

Previous
Next
 • Banner

Jadi penternak ikan

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Saturday, 01 August 2009

Mengapa anda jadi penternak ikan ?

Ramai tertanya-tanya apakah yang bestnya jadi seorang penternak ikan. Sehingga ada yang sanggup berhenti kerja demi memberikan komitmen 100% kepada bidang ini.

Trend ini tidak terkecuali kepada golongan profesional dari pelbagai latarbelakang pendidikan. Malahan bidang aquakultur menjadi pilihan golongan pesara selepas tamat berkhidmat. 


Ikan keli masuk sekolah

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Saturday, 18 July 2009

Keli masuk sekolah ? menarikkan tajuk ini.

Di awal bulan Jun, saya mendapat panggilan dari seorang rakan sekolah yang bertugas sebagai warga pendidik di tanah tinggi Cameron Highlands.

Ikan Keli menjelang ramadhan

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Thursday, 02 July 2009

ternakan keli

Menjelang bulan puasa permintaan terhadap bekalan anak keli meningkat, ini disebabkan peningkatan permintaan pada ramadhan. Selain dari pengusaha biasa yang secara rutin menternak keli., terdapat juga orang perseorangan yang mengusahakan ternakan hanya di bulan ramadhan sama ada untuk kegunaan sendiri atau jualan.

Trend ini dapat dilihat dalam tempoh 2 -4 bulan sebelum puasa, di mana pihak PVH hampir saban tahun menerima tempahan yang mendadak dalam tempoh masa ini.


Kualiti air bagi ikan keli

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Monday, 15 June 2009

Ramai pengusaha ternakan keli terutamanya yang baru menceburi bidang ini, terkeliru dengan kualiti air bagi ternakan. Pihak PVH kerap kali menerima dan menjawab soalan yang sama diajukan oleh para penternak.

’Bolehkah ikan keli diternak dalam air jernih’

Jawapannya  ’tidak boleh’

Masalah talian internet di Kelantan

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Saturday, 09 May 2009

Salam
pergauhatchery.com masih dalam proses pembikinan, buat masa sekarang pihak PVH menghadapi masalah talian internet akibat dari kerenah birokrasi pembekal talian jalur lebar di kawasan kami.

Setelah hampir setahun menunggu, permohonan pihak kami masih tiada respon di pihak terbabit. Buat sementara waktu kami cuba menggunakan saluran terhad yang lain seperti cc atau rangkaian selular


Kepentingan Aquakultur

Artikel Terkini - Terkini

Written by PVH Tuesday, 24 March 2009

Salam Aqua

Pengenalan

Bidang aquakultur berkembang selaras dengan keperluan semasa bagi menampung bekalan makanan. Ikan antara sumber protein utama bagi penduduk di negara ini, selaras dengan itu bidang aquakultur perlu mencapai tahap industri bagi memenuhi permintaan ini.

Kemajuan dalam bidang ini terutamanya dari segi ilmu pengetahuan dan teknologi menyediakan satu platform kepada pengusaha akuakultur untuk merebut peluang yang tersedia.

Selamat Datang ke pergauhatchery.com

Artikel Terkini - Terkini

Written by pvh Monday, 23 March 2009

Salam

buat sementara waktu laman pergauhatchery.com dalam proses naik taraf.

Sepanjang beroperasi bermula 2006, web ini telah mengalami beberapa kali perubahan. Namum hanya beberapa kerat artikel terdahulu sempat kami simpan ketika kerja-kerja naik taraf sistem web terdahulu. 

Diharap kewujudan www.pergauhatchery.com memberi manfaat sedikit sebanyak kepada industri pertanian di negara baik secara langsung atau tak langsung.

-adminPage 8 of 8

Laman

 • Banner

Hakcipta Artikel

Segala artikel dan gambar yang diambil dari laman ini perlu dikreditkan atas nama pergauhatchery.com bagi mengelak kekeliruan di masa hadapan

Kalendar PVH

Stok benih keli 2013

Operasi hatcheri kami bercuti buat sementara waktu sehingga diberitahu kelak

#tiada stok sekarang

kemaskini 7/2/2013


Simple Tweet Module

We have 301 guests online
 • Banner