1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Banner

Masalah talian internet di Kelantan

PDFPrintE-mail

Artikel Terkini - Terkini

Salam


pergauhatchery.com masih dalam proses pembikinan, buat masa sekarang pihak PVH menghadapi masalah talian internet akibat dari kerenah birokrasi pembekal talian jalur lebar di kawasan kami.

Setelah hampir setahun menunggu, permohonan pihak kami masih tiada respon di pihak terbabit. Buat sementara waktu kami cuba menggunakan saluran terhad yang lain seperti cc atau rangkaian selular.

Pihak kami terkilan dengan kerenah birokrasi syarikat teleco tempatan khususnya di negeri ini yang kurang prihatin dengan keperluan industri kecil dan sederhana, SME (small medium enterprise) tempatan terhadap talian internet jalur lebar. Mungkin sudah sampai masanya kerajaan membuka pintu industri jalur lebar negara kepada pihak luar, ini bagi membentuk satu persekitaran persaingan yang sihat demi kebaikan pengguna dan industri itu sendiri.

Masalah dan kesukaran terhadap capaian jalur lebar turut sama dialami oleh rakan-rakan niaga di sekitar daerah ini. Ini sedikit sebanyak memberi kesan kepada komuniti ini, sekaligus merencat maltamat kerajaan dalam menjadikan SME antara enjin penjana ekonomi negara.

Diharap luahan terbuka seperti ini dari komuniti niaga/usahawan terhadap kelemahan serta masalah rangkaian infrastruktur telekomunikasi di negeri ini dapat membuka jalan penyelesaian. Semoga pihak terbabit lebih prihatin dan bertanggungjawab terhadap permasalahan sebegini.

sekian.

Laman

  • Banner